Retail

Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
Als eerste verkoper heb je ruime kennis van het assortiment. Je presenteert de producten op een aantrekkelijke manier enÖ
Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
Als manager retail beheer je een (kleine) vestiging van een centraal geleid filiaalbedrijf.
Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
De ondernemer retail is een echte duizendpoot, die leiding geeft aan een zelfstandige onderneming.

Als je kiest voor een opleiding in de detailhandel, dan is straks geen enkel aspect van winkelwerkzaamheden je vreemd: verkopen, boekhouding, kassawerk, beursbezoek, inkoop, etalage-aankleding, acties bedenken en uitvoeren. In de detailhandel is er voor iedereen een passende baan.

Bij het Florijn College streven we ernaar om jou te laten slagen met een diploma Detailhandel of Retail op het hoogste niveau. Mocht je om welke reden dan ook dat niveau niet halen, dan kun je uitstromen op een lager niveau.

Al onze opleidingen zijn beroepsgericht. We gaan uit van jouw kennis en vaardigheden; daarmee leiden we je op tot een beginnende beroepsbeoefenaar. Maar die kennis en vaardigheden staan niet op zichzelf. De juiste beroepshouding en het vermogen om mee te groeien met de ontwikkelingen in je beroep zijn minstens zo belangrijk. Een deel van de lesstof wordt dan ook in projectvorm aangeboden, waarvoor de praktijk van het vak centraal komt te staan. 


Werken bij Albert Heijn, studeren bij Florijn
  

Het Florijn College werkt samen met Albert Heijn-filialen in de regio Breda. Zij hebben het onderwijsprogramma en de examinering van de Retail opleidingen afgestemd op het werkproces bij Albert Heijn. Voordeel voor jou als toekomstige student is dat werken en leren heel praktijkgericht en herkenbaar wordt. Dit vergroot je kansen om succesvol een studietraject te volgen én carrière te maken bij Albert Heijn.

Als BBL-er werk je minimaal 20 uur per week bij Albert Heijn en ga je 1 dag per week naar school. Je kan kiezen voor de niveau 3-opleiding “Eerste Verkoper” of de niveau 4-opleiding “Manager Retail”.

Wil je meer over weten over werken en studeren bij Albert Heijn, neem dan contact op met Corné van Loon (corne-van.loon@ahold.nl)