Juridische en FinanciŽle Dienstverlening

Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
De opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener bereid je voor op een baan binnen de juridische zakelijke dienstverÖ
Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
Je hebt inzicht in financiële kengetallen en leert alles wat je moet weten/kunnen voor een functie bij een verzekerÖ
Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
De opleiding medewerker Human Resource Management bereid je voor op een baan bij een afdeling HRM of een afdeling PersonÖ

De juridische opleidingen

Bekijk hieronder de opleidingsfilm met onze eigen studenten, o.a. bij de rechtbank in Breda.

Iedere dag hebben burgers te maken met rechten, regels en plichten. Zonder de wet zou het een chaos worden. Op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven geldt nog sterker dat samenwerken en zaken doen niet kunnen zonder duidelijke afspraken, regels, voorschriften en wetten. Maar deze moeten wel worden vastgelegd. Juist daarom neemt de behoefte aan mensen met juridische kennis nog steeds toe. Een goed juridisch advies kan immers van groot belang zijn.

Als juridisch medewerker lever je een bijdrage aan het uitvoeren van deze regels. Dat kan door het opstellen van akten en documenten, het afhandelen van aanvragen, informatieverstrekking over wet- en regelgeving en het behandelen van bezwaarschriften.

Kenmerkend voor deze richting is de afwisseling tussen administratieve werkzaamheden en persoonlijke contacten. Als geen ander moet je gevoel hebben voor een goede dienstverlening en klantgerichtheid. 

Twee opleidingen
Binnen de opleiding Juridisch Administratieve Beroepen zijn er twee profielen.

  • Administratief Juridisch Medewerker
  • Medewerker Human Resource Management (HRM)

Elke richting heeft twee hoofdtaken:
- Het onderhouden van cliëntcontacten
De contacten bestaan uit het geven van informatie en advies.. Goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, is dan ook zeer belangrijk.

- Het werken aan dossiers en het opstellen van documenten
Dit kan het beheren van dossiers zijn, kan ook zijn dossieronderzoek en bronnenonderzoek, zoals wetboeken raadplegen. Je moet dus goed kunnen om gaan met geautomatiseerde systemen en daarbij behorende administratieve werkzaamheden.

Bij beide profielen zijn goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden voor zeer groot belang!