FlorijnTopper 2014: Sander van den Heuvel

Donderdag 24 april 2014 -

De verkiezing om de Florijn-Topper 2014 is begin maart van start gegaan. Aan studenten en docenten de vraag wie ze in aanmerking vonden komen voor deze titel, waaraan ook nog eens een mooie geldprijs van € 750,-vast zit. Vorig jaar was Chiel van Gerwen, student Groothandel, de Florijn-Topper.

Donderdag 24 april is de winnaar bekend gemaakt. Sander van den Heuvel is door de jury gekozen tot FlorijnToper 2014 en gaat in september samen met de zeven andere CollegeToppers op voor de ROC West-Brabant Topper. De winnaar daarvan ontvangt een waardecheque van € 2.500,-, wederom te besteden aan een onderwijsdoel.

Jury-oordeel
Kandidaten Wesley en Sander zijn beiden echte toppers en het was moeilijk om een keuze te maken. Ze waren moeilijk met elkaar te vergelijken en brachten ieder een heel ander thema voor het voetlicht. De Jury heeft een uitgebreide discussie gevoerd en uiteindelijk is er gestemd.

Vragen die aan de orde kwamen waren:
- Waar gaat het om?
- Combinatie school-praktijk?
- Presentatie of prestatie?
- Ervaring of ideeën?

Uiteindelijk is het begrip “uitzonderlijke prestatie” van doorslaggevende betekenis geweest. 

Wesley (MBO opleiding Marketing en Communicatie) heeft duidelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft en is een leuke, ambitieuze student die duidelijk in beeld is bij studenten en docenten.

Sander (MBO opleiding Detailhandel) is al vanaf zijn 14e betrokken geweest bij het bedrijf waar hij nu werkt en heeft aan de opbouw meegewerkt en duidelijk zijn stempel kunnen zetten op de bedrijfsvoering. Hij weet een duidelijke bedrijfspresentatie weg te zetten en heeft al veel van zijn ambities kunnen waarmaken. Op 20-jarige leeftijd, tijdens VMBO, HAVO en MBO-opleiding is dat de uitzonderlijke prestatie geworden.

Verloop FlorijnTopper-verkiezing
Voor de Toppersverkiezing 2014 waren 2 studenten genomineerd:

Wesley Bik– opleiding MBO Marketing Communicatie
- Specialist in time-management
- Coördinator Politieke Dag
- Goed in problemen oplossen en samenwerken
- Voert SEO-activiteiten uit voor zelfstandige winkelaars voor internetverkoop

Sander van den Heuvel – opleiding MBO Detailhandel
- Passie voor ondernemen
- Participeert in een cateringbedrijf
- Heeft concept opgezet: Landelijk winkelen is genieten – De Graanbuurt in Giessenburg
- Positief, resultaatgericht, behulpzaam
- Wil studenten in toekomst begeleiden tijdens stage

Op www.facebook.com/FlorijnCollegepresenteerden zij zich en kon iedereen hen liken, het bericht delen of een reactie plaatsen. Op dit vlak scoorde Wesley het beste als Topper. Wat echter telt is de presentatie voor de jury en hun oordeel.

Woensdag 16 april presenteerden zij zich voor de jury die bestond uit de heer Voermans (afdelingsmanager Florijn College), de heer Kolen (docent), mevrouw Veltman (docent), de heer Batenburg (uitzendorganisatie ViaJou), mevrouw Vercoulen (Your Choice) en de heer Chiel van Gerwen (FlorijnTopper 2013).

Bekijk alle foto's in album FlorijnTopper 2014