Drie dagen leefstijlactiviteiten....

Woensdag 18 december 2013 -

De studenten van de opleiding Administratief medewerker niveau 2 zijn vandaag al gestart met hun ‘eindejaarsactiviteit’ in de vorm van een Leefstijlproject.

Gedurende 3 dagen maken ze kennis met allerlei zaken die met leefstijl heeft te maken.
Daarbij worden externe partijen betrokken, maar ook collega’s en studenten van het ROC West-Brabant, oa. Van het Kellebeek College en Multimove.

Vandaag, woensdag 18 december, beginnen de 60 studenten met een, letterlijk en figuurlijk, sportieve aftrap: karate als zelfverdedigingles o.l.v. Shihan Peter Fens van www.karateschool-bushido.nl (dank voor zijn inbreng) . Daarna gaan ze Fruitsmoothies maken o.l.v. Erwin Boorsma (dank voor zijn bijdrage en de vitamines), die een bedrijf heeft dat in personeelskamers bij organisaties in het hele land wekelijks een fruitpakket bezorgt (www.vitamineenzo.nl).

Op donderdag krijgen ze les in zumba en kick boksen en moeten ze een circuittraining doen. Dit is georganiseerd door MULTIMOVE, het leefstijlprogramma voor studenten en medewerkers van ROC West-Brabant, waarin studenten van het Johan Cruijff College (Zoomvliet) actief zijn. Na een gezonde lunch komen vervolgens 24 doktersassistentes van het Kellebeek College o.a. de bloeddruk, glucosegehalte en vet percentage meten en het BMR (Buik Middel Ratio) checken.

Leefstijltest
De noodzaak van gezond eten en leven vormde de rode draad van deze dag. De assistenten in spé namen ook een zgn. leefstijltest af, waarmee studenten en docenten van het Florijn College inzicht kregen over hoe gezond ze leven. Het is de bedoeling de leefstijltest op meer colleges van ROC West-Brabant uit te voeren. De leefstijltest is een belangrijk onderdeel van het project MultiMove, het leefstijlprogramma voor studenten en medewerkers van ROC West-Brabant. Meer informatie is te vinden op www.multi-move.nl of via Facebook: https://www.facebook.com/MultiMove

Vrijdag sluiten de Florijn-studenten af met een rap-sessie, waarbij ze in groepjes zelf een rap-lied gaan schrijven en uitvoeren.

Een mooie afsluiting van het jaar. Bekijk ook de foto's in het fotoalbum Leefstijl activiteiten studenten MBO Administratief medewerker .